Ongeveer een jaar geleden begon ik met hardlopen. Sindsdien loop om de dag met plezier 30 minuten achter elkaar. Houdt mij energiek in deze Coronathuiswerktijden. Eerst maakte ik daarbij ongeveer 5 kilometers, nu kom ik al bijna aan de 6.

Persoonlijk record: gemiddeld 11,88 km/uur

Top natuurlijk, maar hier train naast mijn algemene conditie, vooral mijn beenspieren mee . Mijn kantoorarmpjes zijn alleen altijd nog precies wat ze waren: kantoorarmpjes. Zelf de armen van mijn twee oudste zonen zien er gevaarlijk beter uit. Wat te doen?

Mijn vrouw had wel een goede suggestie (heeft ze vaker, al ontken ik natuurlijk onmiddellijk dat ik dit gezegd heb): de 7-minute workout.

Dit was precies wat ik nodig had, want het is geschikt voor kantoorkneuzen als ik: simpele oefening, helder uitgelegd, met een bijpassend schema.

Elk schema duurt 30 dagen, dus en theorie ben ik over een half jaar enorm fit en ribbed.

Ik ga ervoor…

(Ruim 2 maanden later: halverwege de 30 dagen kon ik niet alle oefeningen meer bijbenen. Heb de 30 dagen volgemaakt en de oefeningen gedaan voor zover ik kon. Daarna opnieuw begonnen en toen redde ik het wel! Op naar Beginner Plan 2…)